Η Μαρίνα Λάρνακας ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό

Σε μια ιστορική μέρα, η Μαρίνα Λάρνακας ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό της Λάρνακας και ολόκληρης της Κύπρου.
Τα εγκαίνια της Μαρίνας Λάρνακας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 13:00 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Παρέλασης στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του εορταστικού εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η Μαρίνα θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό σε εορταστικό κλίμα με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου από τη 1:00 μ.μ. έως τις 6:00 μ.μ. ο Φίλιππος Κτενάς, η Βασιλική Χατζηαδάμου, η Έλενα Ανδρέου και το μουσικό σχήμα «Άσμα» υπό τη διεύθυνση του Σάββα Χρυσάνθου θα εμφανιστούν με τη μουσική παράσταση «Λαϊκό Ξεφάντωμα». Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 από τις 12:00 έως τις 6:00 μ.μ. ο Γιώργος Γρηγορίου (Κινέζος), ο Άριστος Χριστοδούλου, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο Μύρος Ευαγγελίδης, ο Παναγιώτης Τσάππης και ο Λουκάς Κερκύρας θα εμφανιστούν με το «Μουσικό Ταξίδι». Στις εκδηλώσεις συμμετέχει ο DJ Pietro. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και στις 2 μουσικές εκδηλώσεις.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων για το κοινό, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς έχει διαμορφωθεί η Μαρίνα μετά την 1η Απριλίου 2022, ημερομηνία ενεργοποίησης της συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Kition Ocean Holdings για το Έργο Ανάπλασης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.
Στη Μαρίνα Λάρνακας θα υπάρχει σύγχρονη ελληνική ψαροταβέρνα, καντίνα με street food και σνακ, μικρή παιδική χαρά/λούνα παρκ, γραφεία εξυπηρέτησης, σκάφη και είδη παραλίας. Πέραν αυτών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα υπάρχει αγορά που θα φέρει το όνομα Marina Market. Το Marina Market θα φιλοξενεί μόνιμα 9 σπιτάκια με τοπικές επιχειρήσεις που θα παρέχουν προϊόντα, όπως φαγητό και ποτό, ενώ σε ειδικές περιστάσεις όπως Χριστούγεννα, Φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις θα φιλοξενεί άλλες δραστηριότητες. Η Μαρίνα Λάρνακας θα μπορεί επίσης να φιλοξενεί ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις.
Παράλληλα, η Μαρίνα θα διαθέτει 150 θέσεις στάθμευσης που θα μπορούν να εξυπηρετούν το κοινό που επιθυμεί να επισκεφτεί τη Μαρίνα ή γενικότερα το παραλιακό μέτωπο της Λεωφόρου Αθηνών. Η Μαρίνα θα προσφέρει δωρεάν χώρο στάθμευσης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ενώ παράλληλα θα διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης για τους ιδιοκτήτες σκαφών.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν 3 εισόδους για την είσοδο και έξοδο από τις εγκαταστάσεις της Μαρίνας, 2 από την πλευρά της Λεωφόρου Αθηνών για αυτοκίνητα και πεζούς και 1 από την πλευρά του Επαρχιακού Γραφείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λάρνακας για αυτοκίνητα.
Από τις 28 Οκτωβρίου, η Μαρίνα Λάρνακας θα είναι ανοιχτή καθημερινά για το κοινό σε 24ωρη βάση.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας η Μαρίνα θα ανακοινώσει σύντομα το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων της.

Το μόνιμο άνοιγμα της Μαρίνας Λάρνακας στο κοινό επιτεύχθηκε μετά από διάστημα 6 μηνών κατά το οποίο η Διοίκησή της προχώρησε στη διενέργεια των απαραίτητων εργασιών υγιεινής και ασφάλειας και στη διασφάλιση της ασφαλούς παρουσίας των επισκεπτών της. Πεζοδρόμια, φιλικός προς το περιβάλλον φωτισμός, διαβάσεις πεζών, πύλες και χώροι στάθμευσης είναι μερικά μόνο από τα έργα που πραγματοποιούνται για τη δημιουργία υποδομών. Ένα έργο υποδομής ιδιαίτερης αναφοράς αποτελεί το νέο σύστημα ασφαλείας με κάμερες που έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να καταγράφουν όλους τους χώρους της Μαρίνας διασφαλίζοντας την ασφάλεια και προστασία των ιδιοκτητών σκαφών και των επισκεπτών.
Σκοπός της εταιρείας είναι η Μαρίνα να παραμείνει στη διάθεση του κοινού σε όλη την πρώτη φάση του έργου κατά την οποία θα γίνει η ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής της και μέρος των χερσαίων αναπτύξεων. Θα έχει χωρητικότητα 650 θέσεων ελλιμενισμού για διάφορα μήκη σκαφών από 5 έως 125 μέτρα.
Η νέα Μαρίνα θα διαθέτει σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων σκαφών σε ένα νέο κυματοθραύστη καθώς και σύγχρονο κτίριο γραφείων που θα φιλοξενεί τα γραφεία της Μαρίνας, τους ναυτοπροσκόπους, εστιατόρια, καφετέριες, χώρους αναψυχής και καταστήματα. Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει η νέα Μαρίνα Λάρνακας θα περιλαμβάνουν παροχή νερού, ρεύματος, internet, ανεφοδιασμού καυσίμων και συντήρησης για όλες τις κατηγορίες σκαφών.
Όλες οι πληροφορίες για τα εγκαίνια της Μαρίνας Λάρνακας και τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και τις υπηρεσίες της, γενικότερα, περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της Μαρίνας Λάρνακας (www.larnaca-marina.com.cy) καθώς και στις σελίδες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Facebook: @Larnaca Marina | Instagram: @larnacamarina_official |Linked In: Larnaca Marina