Σχετικά με εμάς

Μαρίνα Λάρνακας

Την 1η Απριλίου 2022, ενεργοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Kition Ocean Holdings Ltd για την υλοποίηση του Έργου Ανάπλασης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μοναδικού προορισμού για όλο το χρόνο , ικανός να εξυπηρετεί και να φιλοξενεί όλους τους τύπους σκαφών, γιοτ και επιχειρήσεων, μέσω της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού των δύο μονάδων καθώς και της ανάπτυξης γης. 

Η Μαρίνα Λάρνακας είναι ο τελευταίος ευρωπαϊκός προορισμός όταν ταξιδεύετε από την Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή ή την Ασία μέσω της διώρυγας του Σουέζ και ο πρώτος προορισμός που βρίσκετε όταν αναχωρείτε από αυτούς τους προορισμούς για την Ευρώπη. Η Μαρίνα Λάρνακας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ιστορικού κέντρου της πόλης της Λάρνακας που ξεκινά έξω από την κύρια πύλη της. Βρίσκεται 7 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Κύπρου και η κύρια διαδρομή εισόδουείσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτά τα δεδομένα ελαχιστοποιούνΑυτό ελαχιστοποιεί το χρόνο πρόσβασης και μετάβασης στα σκάφη. Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με τη βαθιά μελέτη χρόνων της βιομηχανίας ναυτικού τουρισμού και του ανταγωνισμού δίνουν την ευκαιρία να δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη Μαρίνα σε μια εξαιρετική τοποθεσία που θα παρέχει άριστα ολοκληρωμένες από κάθε άποψη υπηρεσίες, ευέλικτη διαμονή σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον και απίστευτα εύκολη πρόσβαση σε διάφορες δραστηριότητες.

Η Μαρίνα, μια επίσημη είσοδος στην Κυπριακή δημοκρατία, έχει μέγιστη χωρητικότητα 450 σκαφών. Το ελάχιστο βάθος είναι περίπου 1,5 μέτρα και το μέγιστο βάθος 4,0 μέτρα. Ο βυθός αποτελείται από λάσπη και άμμο. Η Μαρίνα είναι πλήρως προστατευμένη από όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τα σκάφη που έρχονται ή φεύγουν από την Κύπρο, μπορούν να τακτοποιήσουν τις τυπικές διαδικασίες/έγγραφα Τελωνείου και Μετανάστευσης στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας.

 Η Μαρίνα Λάρνακας διαθέτει υπηρεσία επικοινωνίας ασυρμάτου VHF Marine σε 24-ωρη βάση (ακρόαση: Ch16 Αναμετάδοση: Ch,8)

ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ

έως 50 μέτρα

Η μαρίνα διαθέτει 350 θέσεις ελλιμενισμού με δυνατότητα να φιλοξενήσει σκάφη άνω των 50 μέτρων.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

380-415 V/50Hz

Η παροχή ρεύματος από τις κολώνες είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες όλων των τύπων σκαφών.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

5,000 τ.μ.

Η Μαρίνα Λάρνακας βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Λάρνακας

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

Λιμάνι Λάρνακας

Lat 34° 55, 110′ N Long 33° 38, 580′ E

Η ιστορία της Μαρίνας Λάρνακας με την πάροδο του χρόνου

Η Μαρίνα Λάρνακας είναι η πρώτη Μαρίνα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο. Για αρκετά χρόνια η Μαρίνα λειτουργούσε ως ιχθυοβιομηχανία στη Λάρνακα.

εικόνα από το ιστορικό αρχείο του Δήμου Λάρνακας
εικόνα από το ιστορικό αρχείο του Δήμου Λάρνακας

1878

Το κτίριο της προβλήτας στη Λάρνακα.

1908 - 1909

εικόνα από το ιστορικό αρχείο του Δήμου Λάρνακας
εικόνα από το ιστορικό αρχείο του Δήμου Λάρνακας
εικόνα από το ιστορικό αρχείο του Δήμου Λάρνακας
εικόνα από το ιστορικό αρχείο του Δήμου Λάρνακας
εικόνα από το ιστορικό αρχείο του Δήμου Λάρνακας

1970

Κατασκευή της αποβάθρας της Μαρίνας το 1970. 

εικόνα από το ιστορικό αρχείο του Δήμου Λάρνακας
εικόνα από το ιστορικό αρχείο του Δήμου Λάρνακας

1973

Η Μαρίνα Λάρνακας 1973 αναβαθμίστηκε για να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα σκάφη και αναβαθμίστηκε και ανακηρύχθηκε ως μαρίνα από την Κυπριακή Δημοκρατία.

1977

Μεταπολεμικά, συγκεκριμένα το 1977, η διαχείρισή της ανατέθηκε στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ενισχύοντας έτσι την τουριστική υποδομή της πόλης. Από τότε και μετά την αναβάθμιση παρέχει.

εικόνα από το ιστορικό αρχείο του Δήμου Λάρνακας

1980 - 2020

Έργο Μαρίνας Λάρνακας

Το έργο ανακαίνισης της Μαρίνας Λάρνακας θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής της και θα έχει χωρητικότητα άνω των 600 θέσεων ελλιμενισμού, ανάλογα με το μέγεθος των σκαφών, και θα μπορεί να φιλοξενεί σκάφη μεγέθους έως 115 μέτρα ενώ σε συνεργασία με το λιμάνι της Λάρνακας θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ελλιμενισμού σε μερικά από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο. Αυτό είναι κάτι μοναδικό που τη διαφοροποιεί από άλλες μαρίνες της περιοχής. Η νέα Μαρίνα θα διαθέτει σταθμό ανεφοδιασμού σκαφών σε νέο κυματοθραύστη που θα κατασκευαστεί, καθώς και σύγχρονο κτίριο (Yacht Club) που θα φιλοξενεί γραφεία, εστιατόρια, καφετέριες, και καταστήματα. Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει η νέα Μαρίνα Λάρνακας θα περιλαμβάνουν την παροχή νερού, ρεύματος, διαδικτύου, ανεφοδιασμού καυσίμων και δυνατότητα συντήρησης σε όλες τις κατηγορίες σκαφών. 

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια μοναδική, υπερσύγχρονη νέα Μαρίνα» 

Οι αξίες μας

Οι αξίες μας βασίζονται σε πέντε αρχές που παρέχουν τα θεμέλια για τη δέσμευση για επιτυχία και τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας: 

Υπεροχή

Αποτελεσματική και αξιόπιστη υπηρεσία, παρέχοντας τα υψηλότερα πρότυπα μέχρι στιγμής

Διαφάνεια

Το κλειδί για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και των πελατών

Ακεραιότητα

Κάνουμε το σωστό, ό,τι κι αν γίνει

Καινοτομία

Ενσωματώνουμε την τεχνολογία του μέλλοντος για να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες

Ασφάλεια

Προστατεύουμε τους ανθρώπους και σεβόμαστε το περιβάλλον