Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Μαρίνα Λάρνακας στηρίζει την Παιδική Στέγη Λιβαδιών χαρίζοντας ένα PlayStation 5

Φεβρουάριος 2023

Η Μαρίνα Λάρνακας, συνεχίζοντας το πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικής της ευθύνης στηρίζει την Παιδική Στέγη Λιβαδιών χαρίζοντας ένα PlayStation 5 στα παιδιά της στέγης.

Συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου, ο Διευθυντής της Μαρίνας Λάρνακας, Αναστάσης Φιλίππου, επισκέφθηκε την Παιδική Στέγη Λιβαδιών και παρέδωσε το δώρο συμμετέχοντας στο αποκριάτικο πάρτι της Στέγης. Η Μαρίνα Λάρνακας πρόσφερε διάφορα κεράσματα στα παιδιά καθώς και υπόσχεση υποστήριξης για τη στέγη και τις ανάγκες των παιδιών.

Ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι «η εταιρεία συμμετέχει ενεργά στην υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη, και προσπαθεί να προσφέρει όπου αυτό είναι δυνατό».

Για την οικογένεια της Μαρίνας Λάρνακας, αυτή η ξεχωριστή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ξεχωριστής χρονιάς προσφοράς, ελπίδας και αγάπης για τα παιδιά! Δίνουμε σε όσους έχουν ανάγκη… γεμίζουμε τις καρδιές μας με ελπίδα!

Ναυαγοσωστικός Πύργος

Μάρτιος 2022

Η Kition Ocean Marina, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης στην πόλη της Λάρνακας, προχώρησε στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου ναυαγοσωστικού πύργου. Ο πύργος βρίσκεται στη διάσημη παραλία Φοινικούδες. Ο εντυπωσιακός πύργος παραδόθηκε στην επαρχία Λάρνακας με μια σεμνή τελετή. Με την ευκαιρία αυτή η Kition Ocean Holdings υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσει να επιδεικνύει υψηλό ενδιαφέρον και αφοσίωση στην προσπάθεια αναβάθμισης της ζωής στην πόλη της Λάρνακας.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας 2022 στην Κύπρο

26 – 13 Ιουνίου 2022

Η Kition Ocean Marina ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας στη Λάρνακα».

Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας στην Κύπρο» είναι μια εκδήλωση που γιορτάζει τη Θάλασσα και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας» είναι η επανασύνδεση της νεολαίας και των ατόμων όλων των ηλικιών με τους ωκεανούς μέσα από διάφορες διαδραστικές, ψυχαγωγικές εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Στόχος είναι η διοργάνωση μιας σειράς δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη θάλασσα και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της προστασίας της θάλασσας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και η προώθηση του ωκεανογραφικού γραμματισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «EMD» θα διοργανωθεί σε συνδυασμό με το «Πανηγύρι του Κατακλυσμού» στη Λάρνακα, που είναι ένα φεστιβάλ για τη θάλασσα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από 09/06/2022 έως 13/06/2022.

Η εκδήλωση του Παγκύπριου Ομίλου Ναυσιπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης «Ανοιχτά πανιά...Βάρκες γεμάτα χαμόγελα»

Ιούλιος 2022

Ο Παγκύπριος Όμιλος Ναυσιπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ν.Α.ΘΑ) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «ανοιχτά πανιά… βάρκες γεμάτα χαμόγελα» το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 9:30 στη Μαρίνα Λάρνακας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι φορείς του Ιδρύματος Αγκαλιά Ελπίδας – Κυπριακός Οργανισμός Γονέων και Φίλων Παιδιών με Εγκεφαλική και Άλλη Παράλυση και το Κέντρο Ενηλίκων με αναπηρία «Δικαίωμα Ελπίδας». Center of Disabled Adults.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Μαρίνα Λάρνακας.

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς και τους φίλους τους επιβιβάστηκαν σε 8 σκάφη και από τη Μαρίνα Λάρνακας έπλευσαν στον κόλπο της Λάρνακας όπου απόλαυσαν το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και το Μεσαιωνικό κάστρο, είδαν τα αεροπλάνα από κοντά και έμαθε από τα μυστικά της ιστιοπλοΐας του καπετάνιου.
Πριν από το ναυτικό πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάσωνας Ιασωνίδης, ο πρόεδρος του Π.Ο.Ν.Α.ΘΑ κ. Γιώργος Καζάνος και ο Διευθυντής της Μαρίνας Καπτ. Πάρης Δημητρίου.
Ακολούθησε γεύμα στην Μαρίνα Λάρνακας όπου τα παιδιά μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και έκαναν ερωτήσεις στους Καπετάνιους.
Η εκδήλωση είχε στόχο να προσφέρει στα παιδιά της οργάνωσης του Ομίλου μια μοναδική εμπειρία και να τα βοηθήσει να εμπνευστούν και να ασχοληθούν περισσότερο με τη θάλασσα.

Παράδοση εξοπλισμού από την Kition Ocean Marina στον πρωταθλητή του windsurfing Ιάκωβο Χριστοφίδη

Αύγουστος 2022

Λάρνακας είναι ο περήφανος χορηγός του Ιάκωβου Χριστοφίδη , Αθλητή του IQFoil.

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Λάρνακας την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022, το παρέδωσε ο ιδρυτής της Kition Ocean Holdings, της εταιρείας που ανέλαβε το Έργο ανάπλασης της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας, κ. Πάνο Αλεξάνδρου. τον εξοπλισμό Iq Foil στον αθλητή Ιάκωβο Χριστοφίδη.
Ποιος είναι ο Ιάκωβος Χριστοφίδης
Ο Ιάκωβος Χριστοφίδης έκλεισε τα 17 τον Ιούλιο. Είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Κυπριακού Αθλητισμού. Στόχος του είναι να παραμείνει συνεπής στην απόδοσή του και να συνεχίσει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας και αγωνίζεται με το νούμερο 17. Ο νεαρός πρωταθλητής τον Αύγουστο θα αλλάξει κατηγορία και θα ακολουθήσει την κατηγορία IQ Foil με την οποία μπορεί να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόσφατα συμμετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες Oran 2022 στην Αλγερία και κατέκτησε τη δέκατη θέση. Ασχολείται με το windsurf από τα εννέα του χρόνια και τα δύο τελευταία χρόνια, βρίσκεται στην κατηγορία T293. Η προοπτική που είχε είναι εξαιρετική δεδομένου ότι στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή, ο Ιάκωβος κατετάγη 5ος στους Πανελλήνιους Αγώνες τον Ιούλιο του 2021 ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Ταλίν συμμετείχαν 90 αθλητές και τερμάτισε στην 5η θέση. Τον Νοέμβριο του 2021 στους Παγκόσμιους Αγώνες στην Ιταλία (Garda) τερμάτισε στην 7η θέση μεταξύ των 90 συμμετεχόντων. Ενώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κάλιαρι της Ιταλίας τερμάτισε δεύτερος.